calerahome_limekiln_large.jpg

JOSH JENSEN DRÖMDE OM ATT ODLA PINOT NOIR I KALIFORNIEN OCH LETADE LÄNGE EFTER DEN PERFEKTA PLATSEN. HAN HITTADE DEN TILL SLUT SOM TUR VAR!

Calera Wines grundades 1975 av Josh Jensen. Efter att ha arbetat två säsonger i Bourgogne hos Domaine de la Romanée Conti och Domaine Dujac bestämde sig Josh för att åka tillbaka till Kalifornien och leta efter växtplatser med dominerande kalkhaltig jordmån, detta i hopp om att kunna producera viner liknande de viner han hade hjälpt till att framställa i Bourgogne. Efter två års sökande fann Josh lämpliga platser för sina Pinot Noir- och Chardonnay-odlingar på Mount Harlan. Efter ytterligare två år stod ett vineri, byggt i sex våningar för att helt kunna styras av gravitationen, färdigt. Det var det första i Kalifornien. Hans viner är strama med koncentrerad fruktighet och han har lovordats av en enig journalistkår för sina resultat med druvan Pinot Noir. Namnet Calera tog Josh av den stora kalkugn som fanns på plats på Mount Harlan.

2017 sålde Josh Calera till Duckhorn Wine Company som driver ett mindre antal egendomar på olika håll i Kalifornien. Mest kända för sin Duckhorn Cabernet Sauvignon från Napa Valley naturligtvis. Man har dock behållit vinmakaren Mike Waller som gjort vinet tillsammans med Josh sedan 15 år. Detta borgar för en konsekvent linje vad gäller stil och kvalitetsambitioner.

Besök CALERA WINE COMPANY