ad658b822f30676aafb8969e78f7979f.jpg

BODEGAS LOS FRAILES GRUNDADES 1771 AV FAMILJEN VELAZQUEZ OCH HAR SEDAN DESS FUNNITS I FAMILJENS ÄGO.

Innan dess tillhörde bodegan Jesuiterna, ”Friars”, där av namnet Casa Los Frailes. Nu drivs bodegan av bror och syster Velazquez som har full kontroll från vingård till buteljering.

Egendomen ligger i sydvästra Valencia i det fantastiskt vackra området Els Alforins med 130 hektar vingårdar och ett stort modernt vineri. Vingårdarna ligger på 700 meters höjt med ett Medelhavs och Kontinentalt klimat. Vingårdarna domineras av druvan Monastrell som ligger Los Frailes varmt om hjärtat men även Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Garnacha, Shiraz m.fl. odlas. Snittåldern på vinrankorna är 25 år och dom äldsta Monastrell rankorna är över 80 år gamla.

Som en av dom första producenterna i Spanien började Los Frailes producera ekologiska viner 2002, deras filosofi är att det viktigaste arbetet sker i vingårdarna för att lyckas med detta. Låga skördeuttag är ett måste för kvaliteten men också för att hålla vingårdarna naturligt mer resistenta mot sjukdomar. Los Frailes använder kopparoxid istället för kopparsulfat i vingårdarna då det krävs en mindre mängd för samma resultat. Enligt Los Frailes respekterar man inte bara jorden när man producerar ekologiskt utan vinerna blir bättre och nyttigare att njuta av med mycket mer antioxidanter. 

 

Besök CASA LOS FRAILES