FAMILIA VELAZQUEZ.jpg

MED STARKA RÖTTER I OMRÅDETS TRADITIONER OCH ETT ANSVARSFULLT ARBETE I VINGÅRDARNA HAR SYSKONEN MARIA JOSÉ OCH MIGUEL VELAZQUEZ STAKAT UT EN STARK BANA FÖR FRAMTIDEN.

Els Alforins är ett lummigt, grönt och böljande landskap med vackra vingårdar. I denna idyll betar fåren i de biodynamiskt odlade vingårdarna. Olivträd och fruktträd delar på utrymmet mellan vingårdarna där det också finns plats för bin och deras kupor.

Casa Los Frailes grundades 1771 av familjen Velazquez och har sedan dess funnits i familjens ägo. Innan dess tillhörde bodegan Jesuiterna, ”Friars”, där av namnet Casa Los Frailes. Nu drivs bodegan av bror och syster Velazquez som har full kontroll från vingård till buteljering.

Egendomen ligger i sydvästra Valencia i det fantastiskt vackra området Els Alforins med 130 hektar vingårdar och ett stort modernt vineri. Vingårdarna ligger på 700 meters höjt med ett medelhavs- och kontinentalklimat. Vingårdarna domineras av druvan Monastrell som ligger Los Frailes varmt om hjärtat men man odlar även Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Garnacha, Shiraz. Snittåldern på vinrankorna är 25 år och de äldsta Monastrell-rankorna är över 80 år gamla.
 

Besök CASA los frailes