Album 004.jpg

FAMILJEN VINCENTS RÖTTER ÄR DJUPT ROTADE I OMRÅDET. EGENDOMEN HAR VARIT I FAMILJENS ÄGO SEDAN 1862.

1936 var Jacques Vincent-Bulland, andra generationens ägare, med och skapade appellationen Pouilly-Fuissé. Utvecklingen drivs idag vidare av den femte generationen med Antoine Vincent i spetsen.

Denna egendom om 40 hektar vingårdar ligger i södra Bourgogne. Jordmånen domineras fortfarande av den för Bourgognevinernas karaktär så viktiga kalkblandade lerjord. Klimatet är dock varmare vilket ger upphov till rika och kraftfulla viner som i sina bästa stunder kombinerar kraft med mineralitet och elegans. Familjen Vincent har ägt egendomen sedan 1862 och det är idag femte generationen som återfinns vid rodret. Jacques Vincent var en av de drivande odlarna bakom bildandet av Pouilly Fuissé som en egen appellation 1936.

Totalt 104 olika odlingslägen bildar Chateau Fuissé. Man blandar de lite tyngre jordmånerna från byn Pouilly med de lite stramare och kalkrika lägen i Fuissé för att skapa viner som just skall återspegla hela appellationen. ”Finess, elegans och kraft” är Antoine Vincents målsättning.

 

Besök CHÂTEAU FUISSÉ