Delamain_liten.jpg

DELAMAIN ÄR ETT LITET, MYCKET TRADITIONSBUNDET, COGNACSHUS GRUNDAT 1824.

James Delamain anlände från Irland till Cognac år 1759 och startade sin resa som Cognac-handlare 1762. Delamain & Co. etablerades dock inte förrän 1824 av James barnbarn, Henry. Idag drivs det av nionde generationen och familjen är i allra högsta grad aktiva i verksamheten.

Man har skapat sig ett alldeles särskilt rykte som varandes en av de bästa producenter av exklusiv Cognac. Produktionen kommer uteslutande från Grande Champagne, som är hjärtat av cognacsdistriktet och all produktion är av XO-kvalitet. Delamain destillerar inget vin själv utan man anser att det är ett hantverk andra bemästrar bättre. De ser sin roll och sitt yrke som lagrare och blandare av Cognac.

En konst som till stor del kan liknas vid en parfymskapare. Delamain har sitt säte i Jarnac och all lagring sker på gamla fat för att inte märka Cognacen med för mycket ekkaraktär. Detta är alldeles särskilt viktigt eftersom Grande Champagnes kvaliteter kommer fram först efter lång lagring på fat och att Delamains ledord är elegans, fruktighet och nyansrikedom. Somliga av Delamains produkter kan stoltsera med att ha legat 65 år på ekfat innan de släpps till konsumenten - oblandade.

 

Besök DELAMAIN COGNAC