Jasmine Hirsch headshot_high.jpg

HIRSCH VINEYARDS SKAPADES MED AVSIKT ATT ODLA DRUVOR PÅ BÄSTA SÄTT I EN UNIK TERROIR SOM DE BÄSTA PRODUCENTERNA SKULLE VILJA KÖPA.

David Hirsch bodde i Santa Cruz i södra Kalifornien under sjuttio- och åttiotalen. Han var i klädbranschen och reste mycket i Europa, vilket gav honom möjligheten att upptäcka vin. Med tiden tyckte David att södra Kalifornien blev för tätbefolkat och flyttade med familjen till Marin County norr om San Francisco.

1978 köpte David 485 hektar fårbetesmark längre norrut i Kalifornien i närheten av Fort Ross, för att ”få vara ifred”. Då fanns varken en riktig väg eller elektricitet på egendomen, bara en enkel fårbyggnad. Marken, som till stor del bestod av betesmark blandat med skog, skulle återställas till hur den såg ut i slutet på 1800-talet då den var täckt av mäktiga Redwood-träd. David noterade hur jorden, på grund av avsaknaden av träd, kraftigt hade eroderat och en ny typ av rödblandad, järnhaltig sandstensjord hade kommit till ytan. Detta faktum kopplat till att egendomen bara ligger en kilometer från den mäktiga San Andreas-förkastningen har hjälpt till att skapa en enormt aktiv och diversifierad terroir. 1980 planterades till slut de första vinrankorna, Pinot Noir. 1988 flyttade familjen permanent till egendomen. Då fanns fortfarande ingen el. Den drogs dit så sent som 1991.

Ryktet om kvaliteten och personligheten hos Hirschs druvor spred sig snabbt. Så småningom började planerna på ett eget vineri ta form och 2002 kom den första årgången under egen etikett - San Andreas Fault Pinot Noir och 2006 kom det första egna Chardonnayvinet. Idag lever hela familjen Hirsch på egendomen vilket är unikt och det är dottern Jasmine som i första hand driver företaget.

Besök HIRSCH VINEYARDS