Jeffrey_Mt Eden.jpg

EN AV USAS KLASSISKA VINEGENDOMAR SOM GRUNDADES 1945 OCH SOM SEDAN 1981 ÄGS OCH DRIVS AV ELLIE OCH JEFFREY PATTERSON.

På en bergstopp i Santa Cruz Mountains hittar man Mount Eden Vineyards. Det är relativt otillgängligt och det är en liten, smal grusväg som slingrar sig upp för berget. Väl uppe på berget möts man av en imponerande utsikt där man kan ana San Francisco och Oakland i norr men rakt österut sprider det man brukar kalla för Silicon Valley ut sig med San José som centralpunkt. Här finns Mount Eden och det är här Ellie och Jeffrey både bor och verkar.

Domaine Eden är en egendom man förvärvade 2007 som även den ligger i Saratoga Foothills – Santa Cruz Mountains och viner från denna egendom etiketteras under just detta namn, Domaine Eden. Vinerna vinifieras dock på Mount Edens vineri och stilmässigt liknar de varandra. Egendomen ligger strax söder om Mount Eden bakom nästa bergstopp.

Allt under dessa två etiketter är baserat enbart på egenodlad frukt. Man gör även ytterligare en Chardonnay som kommer från Edna Valley längre söderut. Detta vin görs på frukt från en kontrakterad odlare i Wolff Vineyard.

Besök MOUNT EDEN VINEYARDS