la-foto-2-1024x683.jpg

DET ÄR SVÅRT ATT ÖVERDRIVA DEN BETYDELSE OCH RESPEKT SOM DEN SPANSKA VINBRANSCHEN HAR RAÚL PERÉZ.

Till och med välkända vinmakare får något drömskt i blicken när de berättar att de träffat honom eller kanske till och med har hans telefonnummer!

Filosofin är genomgående densamma; kvalitet börjar i vingården och målet är att i varje vin fånga den fulla potentialen från varje enskild vingård och ursprung. Raúl Peréz föddes 1972 i Valtuille de Abajo och växte i princip upp i vineriet. Han arbetade på familjeegendomen fram till 2005 då han lämnade den för att arbeta som vinmakare på andra bodegor samt fokusera på den egendomen som han grundade 2003, Bodegas y Viñedos Raúl Pérez. Mellan 2009-2017 var Raúl tillbaka på familjeegendomen samtidigt som han reste världen runt för att arbeta med sina olika projekt. Idag satsar han återigen 100 % på sina egna vingårdar samt de samarbeten som han gör med andra vinproducenter. Toppvinerna är mycket hårt allokerade och efterfrågas från världens alla hörn.

Raúls inställning till vinmakning, att inte manipulera vinerna alls och hans metoder med spontanjäsning, lång macerationstid med stor del hela klasar har idag tagits efter av många unga vinmakare i Spanien. Vinerna har stort djup och koncentration men samtidigt också en fantastik fräschör.
 

Besök APHROS WINE