san-2s.jpg

SAN LORENZO HETER RANCHEN DÄR PETER OCH CATHY SEGHESIO BOR OCH HAR SINA VINGÅRDAR.

San Lorenzo har bland norra Kaliforniens äldsta produktiva vingårdar. Den äldsta delen består av en samplanterad vingård från 1896 där drygt 70 % består av Zinfandel. Övriga druvsorter man hittar är Mataro, Grand Noir, Alicante, Negrette, Carignan och Petite Sirah med flera.

Familjen bor på egendomens högsta punkt och under bostaden har man ett litet men perfekt anpassat vineri för att ta hand om den unika San Lorenzo frukten. Ingen högteknologi behövs för att göra komplexa och djupa viner. Allt börjar som bekant i vingården. Öppna rostfria tankar, fokus på vinifikationens samtliga skeden och den bästa kvaliteten på franska ekfat man kan köpa för pengar är bara medel för att lyfta fram druvornas inneboende komplexitet och djup.

Journeyman Chardonnay var den första etiketten som producerades här. Journeyman betyder gesäll och det innebär helt enkelt att man låter sönerna vara med på en resa från lärling till förhoppningsvis någon dag kunna titulera sig mästare. Med detta i tankarna byggde Peter och Cathy en stor källare under bostaden när denna renoverades för cirka 12 år sedan. De visste redan då vad de ville.  Hösten 2011 installerades den första utrustningen bestående av några ekfat, några ståltankar, en press och ett betongägg.

2014 kom det första vinet under Peter och Cathys egen etikett San Lorenzo Winery. Tidigare gick all frukt till Seghesio Family Vineyards. Numera behåller Peter de bästa druvorna själv och vinifierar i sin källare.  Målsättningen är att fånga druvornas och vingårdens djup, nyansrikedom och fräschör. Stilmässigt är vinerna yppiga men med en sammetslen struktur och bra fräschör.

Besök HIRSCH VINEYARDS