jean-marc_brocard-img.jpg

1997 KÖPTE CHARLES BACK, ETT AV DE STORA NAMNEN I DEN SYDAFRIKANSKA VINVÄRLDEN, EN EGENDOM PÅ 140 HEKTAR NÄRA MALMESBURY I SWARTLAND SOM HETTE KLEIN AMOSKUIL.

Han döpte om egendomen till Spice Route som är en historisk referens. Den bottnar i kryddtransporterna från Asien till Västeuropa på 1400-1500 talen. 

Merparten av de gamla vinstockarna rycktes upp, men man sparade några vingårdar med 40-åriga Chenin Blanc- och Pinotage-stockar som levererade intressant och bättre frukt. Vad gällde nyplanteringen av vingårdar så tittade man mycket åt vad som fungerade bra i Rhônedalen och fokuserade på Shiraz, Mourvèdre, Grenache och Carignan. Men man planterade även Barbera, Tannat, Sangiovese, Tempranillo och Zinfandel i mindre omfattning. Trots att han planterade nytt så valde han att plantera på det traditionella sättet, sk. bushvines. Det ger mindre frukt, men klarar av de varma klimatet bättre. Ingen bevattning sker utan det är vad man kallar för dry-farming.

2005 köpte man även mark i det närbelägna Darling med ett mer havsnära klimat vilket lämpar sig bättre för vita druvsorter. Idag är produktionen 75% rött och 25% vitt.

 

Besök SPICE ROUTE