Lorch Insel.JPG

PÅ DE BRANTA SLUTTNINGARNA I LORCH HAR EVA FRICKE HJÄRTAT AV SIN VINPRODUKTION.

I Rheingau och de branta sluttningarna kring Rhen startade Eva Fricke startade sin vinproduktion 2006 med sin allra första årgång. Då gjorde hon 600 liter av 0,24 hektar i Lorcher Krone. Sedan dess har egendomen vuxit till att idag omfatta 11 hektar egna vingårdar, med en grundidé om att göra ett vin per vingårdsläge.

2011 hade Eva fått tillräckliga kvantiteter för att kunna satsa helhjärtat på sina egna viner. Då avslutade hon sin anställning som manager hos Johannes Leitz och kunde fokusera på att bygga upp sitt eget vineri. Hon arbetar idag i sin källare med ståltankar och damejanger. Eva arbetar med både naturlig jäst och tillsatta jäststammar. Detta avgör hon från år till år och från vin till vin. Det finns inget recept för de olika vinerna. Eva har sedan starten arbetat utan bekämpningsmedel och är sedan 2016 ekologiskt certifierad. Nyligen har hon också börjat odla biodynamiskt i en par vingårdslägen för att undersöka om det är en väg framåt eller inte.

2013 blev Weingut Eva Fricke utsedd till Årets Nykomling av Gourmet Magazine Falstaff och fick även ta emot utmärkelsen ”Best Start Up Winery” av Winemagazine Fine när de utsåg de 111 bästa unga tyska vinproducenterna.
 

Besök WEINGUT EVA FRICKE